faq

faq

Ecs Eğitim Danışmanlık dünyanın her tarafından Türkiye’de Lisans, Mastır ve Doktora programlarında eğitim almayı planlayan öğrencilere karar vermelerinde yardımcı olacak en doğru ve güncel bilgileri aktararak, doğru bölüm ve üniversite seçimi, başvuru, kabul, kayıt, vize danışmanlığı, karşılama, oturum izni ve konaklama gibi birçok konuyu kapsayan süreçleri en iyi şekilde yöneten ve takip eden bir kuruluştur.
Hizmet paketlerimizi detaylı bir şekilde incelemek için tıklayın.

Aylık harcamanız (eğitim ücreti hariç) yaşayacağınız şehre ve konaklama türüne (Yurt, ev vs.) göre değişkenlik göstermektedir. Detaylı bilgi için Yaşam Maliyeti sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Evet. Kayıtlı olduğunuz üniversiteden onaylı transkript ve ders müfredatı alıp ilgili üniversitenin şartlarına uygun olarak gerekli evraklarla bavşuru yapabilirsiniz. Başarılı olduğunuz derslerin kredileri ve içeriği geçiş yapacağınız üniversitedeki derslere uygun olması durumunda derslerden muaf olursunuz.

Her üniversitenin başvuru tarihi farklıdır. Devlet üniversiteleri belirli bir sürede yılda birkaç kez alım yapar, başvurular ve kayıtlar ilan edilen tarihlerde olur. Vakıf üniversiteleri ise her yıl Nisan-Ekim ayları arasında sürekli olarak öğrenci alımı yapmaktadır. bu nedenle ilgili üniversitenin kabul koşullarını kontrol etmeniz gerekli.

Uluslararası öğrenciler, Öğrenci İkamet İzni aldıktan sonra Türkiye’de yasal olarak haftada belirli saat çalışabilirler.

Lise Denklik işlemi; yurt içinde il Millî Eğitim Müdürlüklerince, yurt dışında ise T.C. Büyükelçiliklerine bağlı eğitim müşavirlikleri ve eğitim ataşeliklerince düzenlenir.

Lisans ve Lisansüstü Diplomaların denkliği Türkiye’de YÖK tarafından yapılır.

İlköğretim ve Orta Öğretim (Lise) Denkliği

Yurt dışındaki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarından alınmış olan karne, transkript, öğrenim belgesi, sertifika ve diploma gibi belgelerin incelenerek görülen öğrenimin, Türkiye’deki ilköğretim ve orta öğretim kurumlarının hangi sınıf/alan/bölüm/dalına eş değer olduğunun tespit edilmesi işlemini ifade eder.

Lisans Denkliği
Mezun olunan yurtdışı yükseköğretim programına dair meslek icra etmek isteyenler ile Türkiye’de sağlık alanlarında yüksek lisans veya doktora yapmak isteyenler kullanabilir.

Detaylı bilgi için tıklayın

Evet, Üniversiteye kesin kayıt yaptıktan sonra 90 gün içinde yapabilirsiniz, aksi takdirde Özel sağlık sigortası yapmanız gereklidir.

Evet. Türkçe dilinde olan programlarda hazırlık sürecini tamamladıktan sonra C1 seviyesinde dil belgesine sahip olmanız gerekli (4 yıllık lise eğitmini Türkiye’de tamamlayanlardan istenmez). İngilizce olan programlarda Erasmus değişim öğrencileri ve ana dili İngilizce olan öğrencilerin herhangi bir belge sunmalarına gerek yoktur, ancak ana dili İngilizce olmayan öğrencilerin İngilizce yeterlilik belgesi sunmaları gerekmektedir. Bazı üniversiteler, uluslararası kabul görmüş dil veya giriş sınavlarından (TOEFL, PTE, SAT, vb.) birinde minimum düzeyde yeterlilik gerektirirken, diğer üniversiteler kendi akademik İngilizce dil sınavlarını uygular.

Evet. Tüm Türk üniversiteleri

Yurtdışı deneyimi
Yabancı dil geliştirme
Farklı kültürlerin tanınması
Kendi kültürünüzü teşvik etmek
Yeni arkadaşlar edinmek
İş ve profesyonel ağlar kurmak
Farklı bir okul deneyimi
Farklı bir sistem gözlemlemek

Türkiye’de üniversitelerin uluslararası öğrenci alımları üniversitelere bırakılmıştır ve her üniversite kendi belirlediği kabul şartları ve kontenjanlara göre uluslararası öğrenci alımı yapar. Devlet üniversitelerinin büyük çoğunluğunda özellikle Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık gibi programlara kabul için YÖS, SAT, IB, ACT vb. gibi ulusal ve uluslararası sınavlar gerekmektedir. Bu nedenle Kabul şartları üniversiteye göre değişiklik göstermekte olup ilgili üniversitenin kabul kriterlerini inceleyin.

1- High School Diploma Example
2- High School Transcript Example
3- Copy of Passport
4- YÖS, SAT, ACT etc. Exam Result (if any)
5- Passport Photo
Note: High School Diploma and Transcript must be approved by the Ministry of Foreign Affairs of your country and translated and certified in Turkish by the Turkish Embassy / Consulate in your country or by a Notary Sworn Translator in Turkey.

TÖMER, Türkçe Hazırlık Kursunu başarı ile tamamlayan veya Türkçe yeterliğini belirlemek, belgelemek isteyen öğrencilerin katıldığı bir dil sınavdır. Katılımcıların okuma, anlama, dil bilgisi, yazma, dinleme, konuşma becerilerinin ölçüldüğü ve Türkçe seviyesinin belirlendiği bir sınavdır.

Evet. Vakıf üniversitelerinin büyük çoğunluğunda ve bir çok devlet üniversitesinde lise diploma notu ile öğrenci alımı yapılmaktadır. Detaylı bilgi için ilgili üniversitenin kabul kriterlerini kontrol ediniz.

Evet, birçok üniversite, özellikle özel üniversiteler, gelen öğrenciler için iyi organize edilmiş bir oryantasyon haftası sağlar. Ayrıca bir çok üniversitede üniversite yaşamına giriş veya oryantasyon dersi bulunmaktadır. Detaylı bilgi için lütfen üniversitenizin uluslararası ofisiyle iletişime geçin.

Evet. Türkiye’ye geldikten sonra 30 gün içerisinde üniversite kayıt işlemlerinizi tamamlayıp oturum izni başvurusu yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde vizeniz iptal olur ve tekrar yurtdışına çıkış giriş yapmanız gerekecek.

https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web adresinden oturum izini başvurusu yapılabilir.

– geçerli öğrenci belgesi (Üniversiteden alınır)
– Oturum izni başvuru formu (e-İkamet web sitesinden)
– Sağlık Sigortası (SGK, Özel sağlık sigortası, vb.)
– geçerli Pasaport ve fotokopisi
– 4 adet Biyometrik fotoğraf
– oturum izni kart bedeli
– geçerli adres (yurt – ev)

Oturum izni süresi kayıt olacağınız program süresince verilmektedir. Sadece İlk yıl Türkçe dil kursuna hazırlanacaksanız 1 yıl süreli oturum izni alırsınız.

Evet. Neredeyse tüm üniversiteler SAT, ACT, IB vb. uluslararası geçerliliğe sahip akademik yeterlilik sınavlarını kabul etmektedir.

Yunus Emre Enstitüsü ve Üniversitelerin TÖMER merkezleri tarafından Türkçe dil yeterlilik sınavında başarılı olan adaylara verilir.

Modern eğitim olanaklarına sahip Türk üniversitelerinde eğitim dili Türkçe ve İngilizce olarak verilmektedir. Çoğu Türk üniversitesinin eğitim dili Türkçe olsa da tamamı İngilizce eğitim veren üniversiteler de mevcuttur. Zorunlu ders veya seçmeli ders olarak ikinci bir yabancı dil de gerekli olabilir. Detaylı bilgi için lütfen ilgilendiğiniz üniversitenin kriterlerini bize sorun.

Türkiye, 2001’den beri Bologna Süreci’nin bir parçası ve aynı zamanda birçok farklı uluslararası platformun üyesidir. Bunun anlamı, ilk önce tüm öğrencilerin AKTS (Avrupa Kredi Transfer Sistemi) ile diğer ülkelerdeki eğitimlerine devam edebilmeleri ve ikincisi de diplomalarını diğer ülkeler tarafından kabul ettirebilmektir. Ayrıca her ülke için denklik genellikle o ülkenin özel eğitim otoritesi tarafından belirlenir. bunun için ülkenizin yayınladığı yurtdışı tanınan üniversiteler listesini kontrol ediniz.

Türkçe hazırlık kursu 1 akademik yıl sürmektedir (9 ay). Bu süre sosyal aktivitelerinize göre daha kısa olabilir.

Eğitim dili Türkçe olan bir programa kayıt yaptırırsanız, Türkçe dilinde yeterli olmanız beklenir. Eğitim dili İngilizce ise (Devlet üniversiteleri hariç), Türkçe öğrenmek zorunda değilsiniz, ancak sosyal ve kültürel deneyiminizden en iyi şekilde yararlanmak için Türkçe kursuna gitmenizi şiddetle tavsiye edilir.

Türkiye, yüksek kaliteli öğretim seçeneklerini yüksek öğretimde önde gelen birçok ülkeye göre oldukça düşük eğitim ücretleri ile sunması bakımından eşsiz bir ülkedir. Uluslararası öğrencilerden alınacak katkı payı miktarlarının alt ve üst limitleri devlet tarafından belirlenmiş olup, net miktarlar üniversitenin inisiyatifine bırakılmıştır. Bu sebeple, Türk üniversitelerindeki eğitim ücreti miktarları, üniversite türüne (devlet ya da vakıf), programın seviyesine (lisans ya da lisansüstü), fakülteye (tıp, diş hekimliği, mühendislik, hukuk vb.) ve eğitim süresine göre değişiklik göstermekle birlikte, Avrupa ya da Amerika’da benzer kalitede üniversitelere kıyasla bir hayli uygundur. Detaylı ücretler için sitemizde arama yapabilir ve üniversite bazında programları ve ücretleri keşfedebilirsiniz.

Vizenizi aldıktan sonra yaşayacağınız şehir hakkında bilgi sahibi olmanızda yarar var. Türkiye’de karşılanmak isterseniz Lojistik hizmet paketlerimizi inceleyebilir size uygun olan pakeeti alarak hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

1- Pasaport / Seyahat Belgesi (en az 6 ay geçerliliğe sahip)
2- Biyometrik Fotoğraf
3- Vize Başvuru Formu (Online veya vize için yetkili acente tarafından verilmektedir)
4- Kabul Mektubu veya Öğrenci Belgesi
5- Üniversite’ye harç ücreti ödeme dekontu
6- Seyahat Sigortası
7- Diploma ve Transkript (Ülkeniz Dış Temsilciliklerinden Onaylı Olması Gerek)
8- Maddi Durum Belgesi (Banka Hesabı Kişi veya Veli / Sponsor Mali Durum Belgesi)
9- Sabıka Kaydı
10- Doğum Belgesi / Nüfus Kayıt Örneği
11- Türkiye’de Konaklama Belgesi (Yurt, Otel vb.)
12- Uçak Rezervasyonu
13- Vize Harcı
14- Referans Mektubu (varsa)
15- Geçerli İkamet Tezkeresi (Ülkeniz dışında farklı bir ülkede yaşıyorsanız veya ülkenizde Türkiye Cumhuriyeti Temsilciliği yoksa başvuru yapacağınız ülkede ikamet iznine sahip olmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için en yakın Büyükelçilik veya Konsolosluktan bilgi almanızda fayda var.)

Evraklarınızı PDF formatında düzgün bir şekilde tarayın ve bilgisayarınıza kaydedin.
Vize Başvuru adresi :

https://www.konsolosluk.gov.tr/

Kabul mektubunuzu alır almaz, ülkenizdeki en yakın Türk Konsolosluğu ile iletişime geçerek Öğrenci Vizesi başvurusunda bulunmalısınız. İşlem yaklaşık 15 ila 45 gün sürebilir. Geldiğinizde 30 gün içinde oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekir.

Bu sınavda Temel Öğrenme Becerileri Testi uygulanır. Temel Öğrenme Becerileri Testi 80 sorudan oluşmakta olup, adayların soyut düşünme güçlerini ölçmeyi amaçlayan sorular (IQ) ile matematik sorularından oluşmaktadır

Sınav süresi 90 ile 120 dk arasında üniversiteye göre değişmektedir.

Sınav ücreti 10 $ ile 150 $ arasında üniversiteye ve sınav merkezine göre değişkenlik göstermektedir.

Sınav genellikle her yılın Nisan – Temmuz ayları arasında tarihlerini önceden açıklayan üniversiteler tarafından düzenlenir.

Hayır. YÖS testi, genel dil bilgisine çok az dayanmakta, bununla birlikte soruların Türkçe, Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Farsça ve Rusça açıklamaları da bulunmaktadır.

YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı), Türk yükseköğretiminde önlisans ve lisans eğitimine giriş sınavıdır. 2010 yılına kadar sınav Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenleniyordu. 2011 yılında alınan kararların ardından üniversitelere bırakılarak, her üniversite sınavı kendi kriterlerine ve koşullarına göre düzenlemektedir.

Hayır. Vakıf üniversitelerinde okumayı planlıyorsanız YÖS e girmenize gerek yoktur. Ancak bir devlet üniversitesinde okumayı planlıyorsanız ilgili üniversitenin kabul şartlarını incelemeniz gerekli. Buna göre YÖS e girip girmeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. ABC Future olarak ekibimiz tüm üniversitelerin başvuru ve kabul kriterlerine hakimdir, bu nedenle detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin.

YÖS sıanvı Üniversiteye göre Türkiye’de farklı illerde ve Yurtdışında bir çok ülkede gerçekleşmektedir.

Genellikle minimum geçme notu %50’dir. Bazı üniversiteler, bazı programlarda asgari kabul notları ister; örneğin, Tıp ve Diş Hekimliği için %90 ve üzeri ve Mühendislik programları için %60 ve üstü. Bu standartlar bir üniversiteden diğerine değişir.

1- Example of Undergraduate Diploma or Graduation Certificate (For Master's)
2- Undergraduate Transcript Example (for Masters)
3- Example of Bachelor's and Master's Diploma (for PhD)
4- Lisans ve Mastır Diploması Örneği (Doktora için)
5- 2 Reference Letters
6- Copy of Passport
7- Passport Photo
8- Motivasyon Mektubu
9- CV
10- Certificate of Recognition (from YÖK)
11- Foreign Language Certificate (if any)
12- Turkish Language Certificate (if any)
Note: Diploma and Transcript must be approved by the Ministry of Foreign Affairs of your country and translated and certified in Turkish or English by the Turkish Embassy/Consulate in your country or by a Notary Sworn Translator in Turkey.

Ecs Eğitim Danışmanlık olarak, Uluslararası öğrenciler için ilk yıllarda Türkçe’nin daha iyi öğrenilmesi ve çevrenin daha iyi tanınması amacıyla kendilerine uygun bir yurtta kalmalarını tavsiye ediyoruz.
Bunun başlıca sebepleri ise şöyledir:

– Yurtta Türk öğrencilerle Türkçe diline daha hızlı adaptasyon sağlanması.
– Henüz arkadaşlık çevresinin iyi tanınmamış olması.
– Okul ve çevreye adaptasyon sağlamada ve derslerinin yoğunluğunu bilmeden ev işleriyle uğraşacak olunması.
– Su, elektrik, doğalgaz, internet, soğutma, yeme-içme gibi giderlerinin sabit olmaması.